Irak, İran’la sınır kapısını kapattı

Irak, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında İran'la arasındaki Eş-Şelamce sınır kapısını kapattı.
Eş-Şelamce sınır kapısı
Eş-Şelamce sınır kapısı

HABER MERKEZİ

Irak, yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında İran'la arasındaki Eş-Şelamce sınır kapısını kapattı.

Irak hükümeti, Covid-19’la mücadele kapsamında İran’la arasındaki Eş-Şelamce sınır kapısını kapatma kararı aldı.

Basra Covid-19’la Mücadele Kurulu Üyesi Hekim Mehayi, yaptığı açıklamada Basra İl Meclisi’nin Eş-Şelamce sınır kapısını girişlere kapattığını belirtti.

Söz konusu kararın Covid-19 vakalarındaki artıştan dolayı alındığını belirten Hekim Mehayi, sınır kapısında sadece ticari geçişlere izin verileceğini kaydetti.

8 ÜLKEYLE ULAŞIM ASKIYA ALINMIŞTI

Irak hükümeti, 22 Aralık’ta İngiltere’de keşfedilen yeni coronavirüs türü nedeni ile önlemeleri artırarak, 8 ülke ile ulaşımın askıya alındığını duyurmuştu.

Irak Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mustafa Kazimi başkanlığında toplanan Irak Bakanlar Kurulu’nun dünyada hızla yayılamaya başlayan yeni coronavirüs türünün ülkeye girmesini önlemek amacı ile 8 ülkeye ulaşımı durdurduğu bildirilmişti.

İngiltere, Güney Afrika, Avusturalya, Danimarka, Hollanda, Belçika, Japonya ve İran ile ulaşımı askıya alan hükümet, söz konusu ülkelerden gelen kişilerin de 14 gün boyunca karantinada kalmasına karar vermişti.

AVM, lokanta gibi umumi yerlerin 24 Aralık’tan itibaren 2 hafta boyunca kapatılmasını kararlaştıran hükümet, ABD ‘den Pfizer-BioNTech ortak yapımı Covid-19 aşısını almak için toplam maliyeti 15 milyon dolar ilk partinin 3 milyon dolarının tahsis edilmesine karar vermişti.