Guardiola’dan Haaland yorumu: Benim işim değil

Manchester City menajeri Pep Guardiola, Erling Haaland transferi hakkında neden konuşamadığını açıkladı.
Pep Guardiola ve Erling Haaland
Pep Guardiola ve Erling Haaland

HABER MERKEZİ

Borussia Dortmund’un 20 yaşındaki yıldızı Erling Haaland, transfer dedikodularıyla tüm kulüplerin gündeminde.

Transfer görüşmelerinin sürdüğü Norveçli yıldız önümüzdeki sezon için Manchester City'nin yolunu tutabilir.

Manchester City menajeri Pep Guardiola ise oyuncularına saygı duyduğu için Erling Haaland'ın transferi hakkında konuşmayacağını söylüyor ancak Norveçli yıldızın menajeri Mino Raiola bu hafta İngiliz kulüpleriyle görüşecek.

İspanyol menajer, Haaland transferi hakkında neden konuşamayacağını oyuncularıyla empati kurarak anlatıyor.

“Başka kulüplerdeki diğer oyuncular hakkında konuşmayacağımı anlıyorsunuzdur” diyen Pep Guardiola, şunları kaydetti:

“Dortmund ve Haaland için kaba bir davranış olur. Kesinlikle bu benim işim değil. Oyuncularla odaklanmamız gereken iki ayım var. Önümüzde iki ay varken menajerlerinin başka bir oyuncu hakkında konuşmama saygısını hak ediyorlar.

Eğer bir futbolcu olsaydım ve menajerim başka bir oyuncu hakkında konuşsaydı, ‘Ne halt ediyorsun?’ derdim. Bu yüzden asla başka bir kulüpten bir oyuncu hakkında konuşmam.”

Sergio Agüero'nun sezon sonunda takımdan ayrılacağını açıklayan Manchester City bir forvet transferine ihtiyaç duyabilir.

Haaland ile Tottenham'ın yıldızı Harry Kane ile temasta olduğu bilinen Manchester City, transfer sezonunda büyük harcamalar yapmak istemiyor.

Haaland’ın geleceği ile ilgili tüm iddialara rağmen Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc ise Norveçli yıldızın birkaç yıl daha Alman devinde kalacağını söylüyor.