Kerkük’te Kürt mahalleleri hizmetten yoksun

Kerkük’te birçok altyapı ve hizmet projesi hayata geçirilirken, Kürt mahalleleri hizmetlerden mahrum bırakılıyor.
kurdistan24.net

KERKÜK (K24)

Kerkük’ün dayatmayla atanan valisi Rakan Cuburi’nin imzasıyla bu yıl Hewice ilçesinde 165 proje hayata geçirildi. Buna karşılık Kürt mahalleleri, kentin bütçesinden yoksun bırakılıyor. Barutxane Mahallesi sakinleri de bu ayrımcılığa karşı protesto düzenleyerek hizmet talebinde bulundu.

Rakan Cuburi her gün sosyal medya hesaplarından, Hewice ilçesindeki faaliyetlerle ilgili paylaşımda bulunuyor. Hayata geçirilen bu projelerin tamamı, kendi aşireti ve akrabalarının köy ve bölgeleriyle ilgili.

Kürt mahallelerinden Barutxane’nin bir sakini K24’e yaptığı açıklamada, bir yıldır mahallenin anayolunun asfaltlanmayı beklediğini ancak farklı bahanelerle projenin askıya alındığını söyledi.

Bir başka vatandaş da, “Kürtlerin Kerkük’te durumu çok kötü. İhmal ediliyorlar ve Kürtler için hiçbir şey yapılmıyor” diye konuştu.

Hizmet yetersizliği başta olmak üzere birçok sorunun biriktiği Kerkük’te Kürt mahallelerine doğru gidildikçe sorunlar dağ gibi büyüyor. Çöp toplanmaması, su, elektrik, yol gibi temel hizmetlerin verilmemesi nedeniyle halk hayatından bezmiş durumda.