Kürdistanlı görgü tanığı Elend Şerwani: Katili gördüm

Reina saldırısının Kürdistanlı görgü tanığı Elend Şerwani Kurdistan24’e konuştu: Katil siyah elbise giymişti, yüzü maskeliydi.
kurdistan24.net

İstanbul Ortaköy’deki ünlü eğlence mekanı Reina’da 39 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının görgü tanığı Kürdistanlı genç Elend Şerwani Kurdistan24’e açıklamalarda bulundu. Katili gördüğünü dile getiren Şerwani, katilin siyah elbise giymiş ve yüzü maskeli biri olduğunu söyledi.

Saldırı başlamadan önce bir arkadaşı ile birlikte dışarı çıktıklarını söyleyen Şerwani, kapının önünde silah seslerinin gelmesiyle saldırganın da mekanın içine girdiğini gördüklerini belirtti. Elend Şerwani gördüklerini Kurdistan24’e şöyle aktardı:

“Sol elinde silahlı bir kişinin kapının önünde bazı insanlara ateş ettikten sonra mekanın içine doğru gittiğini gördüm. İçeri girdikten sonra yoğun silah sesleri duydum. 5-6 dakika sonra saldırganın dışarı çıktığını gördüm”

Elend Şerwani, Türkiye'deki bazı basın-yayın organlarında söylendiğinin aksine, saldırganın Noel Baba elbiseli olmadığını siyah elbiseli ve yüzünün maskeli olduğunu söyledi.

Reina’daki saldırıda Kürdistanlı üç gençten biri hayatını kaybetmiş diğer ikisi de yaralanmıştı. Yaralanan iki gencin hastaneye kaldırıldıkları ve durumlarının ciddi olmadığı belirtildi.