Ensarioğlu: Orta Doğu’daki en büyük müttefikimiz Barzani

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye’nin Orta Doğu’daki en büyük müttefiklerinden birinin artık Kürdistan Başkanı Mesut Barzani olduğunu söyledi.
kurdistan24.net

K24/Diyarbakır- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye’nin Orta Doğu’daki en büyük müttefiklerinden birinin artık Kürdistan Başkanı Mesut Barzani olduğunu söyledi.
Ensarioğlu, Barzani’nin samimi ve güçlü bir müttefik olduğunu ifade ederek, Kürdistan ve Bağdat arasındaki sorunların çözülmesinin yanı sıra  Türkiye’nin de Bağdat ile iyi ilişkiler geliştirmesinin Orta Doğu’nun barışına katkı sunacağını dile getirdi.
Türkiye Başbakanı Binalı Yıldırım’ın Irak ve Kürdistan'a  yapacağı ziyarette yer alacak olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Irak-Türkiye Dostluk Heyeti Başkanı Galip Ensarioğlu, ziyaret öncesi  K24’e önemli açıklamalarda bulundu.
Ensarioğlu, K24 mikrofonuna yaptığı değerlendirmenin devamında şöyle konuştu:
“Ortadoğu, Irak ve Suriye’deki gelişmelerin bize yansımasıdır bugün yaşadığımız acılar ve şiddet. Dolayısıyla orada bir devlet otoritesinin tesis edilebilmesi, güçlü bir devletin varlığı bizim buradaki huzurumuzun da teminatı olacaktır. İlişkilerimizi geliştirmek zorundayız. Bağdat ile gerek son dönemde Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile olan ittifaklarımız ve anlaşmalarımızdan kaynaklı gerekse Bağdat yönetiminin mezhepçi tavrından kaynaklı bir takım olumsuzluklar yaşandı. Bu olumsuzlukları bugün bütün Irak yaşıyor. Yani bu tavırların en büyük acısını bugün Iraklılar çekiyor. Ama gelinen noktada Orta Doğu’da istikrarın sağlanabilmesi için ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerekir.”.