Şêx Cafer: Peşmerge'nin çekilmesi söz konusu bile olamaz

Eski Başbakan Nuri Maliki’nin ‘Peşmerge 2003 sınırlarına çekilsin’ sözlerine bir tepki de 70. Peşmerge Alayı Komutanı Şêx Cafer’den geldi. Cafer, Maliki’nin Kürtlerle ilgili geçmişinin çok karanlık olduğunu söyledi.
kurdistan24.net

Peşmerge 70. Alay Komutanı Şêx Cafer Şeyh Mustafa Irak Eski Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri El Maliki’nin Kürdistan sınırlarıyla ilgili yaptığı “Peşmerge, ele geçirdiği topraklardan 2003 sınırlarına çekilmeli” konuşmasına ilişkin Kurdistan24’e açıklamalarda bulundu. Şêx Cafer, Maliki’nin Kürtlerle ilgili geçmişinin çok karanlık olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Nuri El Maliki başbakan olduğu dönemde Kürdistan halkının ekmeğine göz koymuştu. Defalarca Kürtlere karşı Kerkük, Celewla ve Sadiye sınırlarına askeri güç yığarak Kürtleri tehdit etmişti”

Cafer, Maliki’nin Peşmerge'nin çıkmasını istediği toprakların Peşmerge'nin canını ortaya koyup DAİŞ’ten aldığı topraklar olduğunu ve Peşmerge'nin bu topraklardan çıkmasının söz konusu olamayacağını vurguladı. Cafer, Maliki’ye şu mesajı verdi:

“Maliki, Peşmerge'ye saldırmak isterse, bütün imkanlarla onun önünde duracağız. Eğer Kürdistanı tehdit edeceklerse, Peşmerge, geçmişte Saddam rejimi ile nasıl savaşmışsa ve şuan DAİŞ’le nasıl savaşıyorsa, Kürdistan’ın toprak savunmasında yine savaşmaya hazır olacaktır”

Eski başbakan Nuri El Maliki, 2 Ocak’taki İran ziyareti sırasında Tahran’da “Peşmerge'nin kontrolüne aldığı topraklardan 2003 sınırlarına çekilmeli” demişti.