Bölge iş adamları Bağdat ve Erbil ziyaretinden umutlu

Bölge ihracatçılarının gözü bu ziyarette; Mardin’den Kürdistan’a yapılan yıllık ihracat 1.5 Milyar dolardan 300 milyon dolara düştü.
kurdistan24.net

Hasan Kako

K24/Mardin- Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın Irak ve Kürdistan’a yaptığı ziyaret işadamlarını da umutlandırdı.  Bölgede ve Orta Doğu’da yaşanan istikrarsızlık nedeniyle zor günler yaşayan Mardinli işadamları Irak’a yapılan ziyaret ile siyasi meselelerin çözülmesiyle beraber ekonominin de rahat bir nefes alacağı görüşündeler.

“ KÜRDİSTAN TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR PAZAR”

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan, Kürdistan’ın, Türkiye’nin büyük bir ihracat pazarı olduğunu belirterek, Yıldırım’ın ziyareti ile yüzde 100'den yüzde 30'lara kadar düşen ihracatın yeniden yükselişe geçeceğine inandığını söyledi.

 

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan
Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği (MARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nasır Duyan

1.5 MİLYAR DOLAR’DAN 300 MİLYON DOLAR’A

Türkiye’nin yıllık ihracatının yaklaşık 20 milyar dolarlık kısmını Irak ile yaptığını belirten Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı da sadece Mardin’den Irak’a yıllık 1.5 Milyar dolar ihracat yapıldığını ancak bölgedeki istikrarsızlık ve iki ülke arasında yaşanan siyasi kriz nedeniyle bu rakamın 300 milyon dolara kadar gerilediğini söyledi.