Trump’ın yakın dostu Kürdistan’da hastane açılışında

Yeni ABD Başkanı Trump’ın yakın dostu ve Uluslararası Hıristiyan Yardım Örgütü (Samaritan’s Purse) Başkanı Franklin Graham, Trump’ın Orta Doğuyu iyi tanımadığını ama kendisinden Kürt halkına destek olmasını isteyeceğini söyledi.
kurdistan24.net

Önümüzdeki hafta yeni ABD Başkanı Donald Trum’ın başkanlık devir-teslim töreninde konuşma yapacak Trum’ın yakın dostu ve Uluslararası Hıristiyan Yardım Örgütü Samaritan's Purse'ın Başkanı ve CEO'su Farnklin Graham, Samaritan’s Purse’ün 10 milyon dolar yardımıyla kurulan Bertile’deki hastane açılışı için Kürdistan’da. Kürdistan’a gelişi ile ilgili Kurdistan24’e konuşan Franklin Graham, Kürt halkı ve Kürdistan yönetiminin DAİŞ ile mücadelede büyük bedeller ödediğini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, bunun için Kürdistan’a geldiğini söyledi.

Amerikan halkının Kürt halkına saygısı büyük

Yeni ABD Başkanı Donald Trum’ın Orta Doğu’yu fazla tanımadığını ve gelecek haftaki başkanlık devir-teslim töreninde kendisine Kürdistan ve halkına dair izlenimlerini paylaşacağını dile getiren Graham, kendisinden Irak ve özellikle de Kürdistan halkına desteğini artırmasını isteyeceğini söyledi. Graham şöyle konuştu:

“Kürdistan’daki Hıristiyanlar da çok bedel ödeyip acılar çekti. Umut ediyorum ki Başkan Trump anlatacaklarımı dikkate alır. Göstermiş olduğu kahramanca mücadeleden dolayı Amerikan halkı yavaş yavaş Kürt halkını tanımaya başladı ve özgürlüğünü arayan bir halk olduğunun farkına vardı. Bu yüzden Kürt halkına büyük bir saygı besliyor”

Kürdistan’a ikinci gelişi

Son üç yılda Kürdistan’a ikinci kez ziyarette bulunan Franklin Graham’ın gelişiyle ilgili Kürdistan Diyanet Başkanlığı İnanç İşleri ve Birlikte Yaşam Başkanı Neriwan Nakşibendi, Franklin Graham’ın Başkanı ve CEO’su olduğu Samaritan’s Purse Uluslararası Hıristiyan Yardım Örgütü’nün 2007’den beri Kürdistan’da birçok yardım projesi gerçekleştirdiğini ve 15 milyon dolara yakın insani yardım gerçekleştirdiğini söyledi. Nakşibendi, Graham’ın bu ziyaretinin amacı da Bertile’de Samaritan’s Purse’nin 10 milyon dolar desteğiyle kurulan hastanenin açılışı için Kürdistan’a geldiğini söyledi.

Graham kimdir? 

Evanjelist Hristiyan vaiz ve kanaat önderi ve Güneyli Baptist Mezhebi üyesi, birçok ABD başkanına dinsel danışmanlık yapmış, bugüne kadar yaşamış birçok Hristiyan vaizden daha fazla vaaz vermiş, 2002'ye kadar ise, televizyon ve radyo gibi yayınları da kullanarak iki milyarın üstünde kişiye ulaşmış, Harry Truman'dan beri tüm Amerikan başkanlarıyla bir araya gelmiş ve Kongre Altın Madalyası ile Başkanlık Özgürlük Madalyası dahil, Amerika’daki birçok önemli ödüle layık görülmüş Billy Graham’ın oğlu olan Franklin Graham, ABDnin 45. Başkanı seçilen Donald Trump’un yakın dostu ve seçimlerde Trump’ın büyük destekçilerinden, Amerikalı Hıristiyan evanjelik uzmanı ve misyoner, Billy Graham Evangelistik Birliği (BGEA) ve Uluslararası Hıristiyan Yardım Örgütü Samaritan's Purse'ın Başkanı ve CEO'su Farnklin Graham’ın önümüzdeki hafta gerçekleşecek Donald Trump’ın başkanlığı devralma merasiminde bir konuşma yapması bekleniyor.