İmamoğlu’ndan Kürtçe seçmeli ders mesajı: Umarım Kürt vatandaşlarımız kayıt yaparlar

İmamoğlu, seçmeli Kürtçe dersle ilgili, “Umarım buna ilgi duyan gidip öğrenmek isteyen Kürt vatandaşlarımız gider kayıt yaparlar” dedi.
kurdistan24.net

İSTANBUL (K24)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun yağmur sonrası su baskınlarının yaşandığı Vatan Caddesi, Aksaray Meydanı, Unkapanı Alt Geçidi ve Namık Kemal Caddesine tahliye tüneli projesini yerinde inceledi.

İmamoğlu, buradaki incelemeleri sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

K24 muhabirinin, “Okullarda Kürtçe seçmeli ders başvuruları 21 Ocak’a kadar devam ediyor. Ve bu süre zarfında özellikle STK’lar tarafından Kürtçe seçmeli dersin seçimi için yoğun çağrılar ve kampanyalar yapılıyor ki çocuklar anadilini unutmasın. İstanbul da dünyanın en fazla Kürt nüfusunun olduğu şehir. Anadil eğitiminden mahrum kalan çocukların Kürtçe dersi seçimi için sizin herhangi bir çağrınız var mı? Bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?” sorusuna İmamoğlu şu yanıtı verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde her vatandaş kendi etnik kökenine dair dilini de öğrenmek ister, ki hakkıdır. Yani bu vatandaşlık hakkıdır. İnancını da istediği gibi yaşama hürriyetine sahiptir. Milli Eğitim böyle bir adım atmışsa kendilerini tebrik ediyorum. Umarım buna ilgi duyan gidip öğrenmek isteyen Kürt vatandaşlarımız gider kayıt yaparlar.”