BMGK, Türkiye’nin saldırılarını görüşmek üzere toplanıyor

BMGK'nın önümüzdeki Salı günü Türkiye’nin Irak sınırlarındaki saldırılarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

HABER MERKEZİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), önümüzdeki Salı günü Türkiye’nin Irak sınırlarındaki saldırılarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Irak Parlamentosu bugün Türkiye’nin Irak topraklarındaki saldırılarını görüşmek üzere toplandı.

Parlamento oturumunun ardından yapılan açıklamada, BMGK’nın Salı günü Türkiye’nin saldırılarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Irak Parlamentosu Başkanı Muhammed Halbusi başkanlığında yapılan oturumda, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de hazır bulunurken, Hüseyin, TSK’nın Perex köyüne saldırısına ilişkin sunum yaptı.

Açıklamaya göre, Hüseyin, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi tarafından, kendisi başkanlığında askeri ve idari bir heyetin oluşturulduğunu ve Perex köyünde incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

Türkiye-Irak ilişkilerine ve sınır hattındaki sorunlara değinen Hüseyin, Saddam döneminin Irak Dışişleri Bakanı Tarık Aziz ile Türkiyeli mevkidaşının 1984 yılında imzaladıkları anlaşmayı hatırlatarak, Türkiye askerlerine, Irak sınırları içerisine 1 yıllığına 5 km girme izni verildiğini belirtti.

Hüseyin, 2018 yılından beri Türkiye’nin 22 bin 700 defa Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini ve 296 defa Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ne protesto notasının verildiğini ifade etti.