Bakanlar Kurulu’ndan Şengal açıklaması: PKK’nin varlığı kargaşaya neden oluyor

Kürdistan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, PKK’nin Şengal’i terk etmesi istendi.

Haber Merkezi - Kürdistan Bakanlar Kurulu, Musul operasyonu, terör örgütü DAİŞ ile mücadele ve PKK’nin Şengal’deki varlığının yarattığı sorunları görüşmek üzere toplandı.
Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü DAİŞ’e karşı yürütülen Musul operasyonunda Peşmerge ile Irak Ordusunun uyumlu hareket etmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.
Açıklamada PKK’nin Şengal’deki varlığının yarattığı sorunlara genişçe yer verildi.
Irak Hükümeti’nin de PKK’nin Şengal’deki varlığından rahatsızlık duyduğu vurgulanan açıklamada, Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin Süleymaniye’de Kürdistan Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani ile görüşmesinde bu yöndeki düşüncesini dile getirdiği aktarılarak, “PKK Şengal’de kalamaz. Çünkü orada kalmaları ilçede krize neden oluyor” denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kobani’de Peşmerge desteğine ihtiyaç vardı. Peşmerge oradaki görevini yaptıktan sonra Kürdistan’a geri döndü. Kürdistan’ın desteğe ihtiyacı olduğu dönemde PKK yardım ettiği için teşekkür ederiz. Ama şuan Şengal’i bırakıp dönmeleri gerekir. Çünkü orada kalmaları sorun ve kargaşaya neden oluyor.”