Suriye'deki ABD üslerine eş zamanlı saldırı

Arşiv
Arşiv

HABER MERKEZİ 

ABD'nin İsrail'e koşulsuz destek vermesinin ardından, Suriye'de Deyrizor ve Haseke illerinde Ömer petrol sahasında bulunan üslerine saldırı düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı bilgiye göre ABD ordusunun Deyrizor'daki Ömer petrol sahası ile Haseke'deki Şeddadi ilçesindeki üslerine, aynı anda karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı yapıldı.

Saldırılarda üslerin çevresine düşen roketlerin olduğu bilgisi alınırken, herhangi bir can kaybı bilgisi bulunmuyor.

Şu ana kadar saldırıları üstlenen olmadı.

Suriye'de dün sabah saatlerinde ABD ordusunun bulunduğu Tenef bölgesindeki üs ile akşam saatlerinde Irak sınırı yakınlarındaki Malikiyye ilçesindeki Robarya Üssü'ne, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırılar düzenlenmişti.

Biden basın toplantısını yarıda kesti

ABD Suriye'de saldırının şokunu yaşarken öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, ülke ekonomisi hakkında yaptığı basın açıklamasını yarıda kesti. Biden, Bidenomics isimli bir programda konuşma yaparken “Özür dilerim ama durum odasına gitmem gerekiyor. Bir konu geldi, onu halletmem gerekiyor.” dedi.

Nedeni belirtilmemiş olsa da Biden'ın salonu terk etmesine sebep olan konunun ABD'nin Suriye'deki üslerine saldırı düzenlenmesiyle ilgili olduğu iddia edildi.

Beyaz Saray'dan açıklama

Kısa süre sonra Beyaz Saray, Biden'ın İsrail-Hamas savaşı hakkında bilgilendirilmek için durum odasına gittiğini duyurdu. Biden'ın toplantıyı terk etmesinin konuşulduğu dakikalarda Beyaz Saray'ın X hesabından güvenlik toplantısına dair bir görüntü paylaşıldı.

Fotoğrafa “Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, bugün ulusal güvenlik ekibinden İsrail ve Gazze’deki son gelişmelere ilişkin bilgi aldı” notu düşüldü.