Ukrayna: Rusya, İHA'larla enerji altyapısını vurdu

HABER MERKEZİ 

Rusya'nın gece saatlerinde Ukrayna'nın Odessa bölgesindeki bir enerji altyapısını "Şahed" tipi insansız hava araçlarıyla (İHA) vurduğu bildirildi.

Ukrayna ordusu "Güney" Operasyonel Komutanlığından yapılan açıklamaya göre Rus ordusu, gece saatlerinde Ukrayna'nın güney bölgelerine "Şahed" tipi İHA'larla saldırdı.

Ukrayna hava savunma güçleri tarafından Mıkolayiv bölgesinde 6, Herson ve Odessa bölgelerinde birer İHA'nın imha edildiği aktarılan açıklamada, Odessa bölgesinde bir enerji altyapısı tesisinin vurulduğu belirtildi.

Vurulan enerji altyapısında bir idari binanın hasar gördüğü, çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alındığı, bir çalışanın yaralanarak hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

- Rusya gece düzenlediği saldırılarda 38 İHA kullandı

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanlığından yapılan açıklamada da Rusya'nın, söz konusu saldırılarda 38 İHA kullandığı tespit edildiği ifade edildi.

Ukrayna ordusunun hava savunma muharebesi sonucu 29 İHA'nın imha edildiği vurgulandı.

- Kiev yakınlarında yaklaşık 10 Rus İHA'sı yok edildi

Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergey Popko da idarenin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus İHA'larının güneyden fırlatıldığını ve yaklaşık 1000 kilometrelik yolu aştığını öne sürerek, Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından 10 civarında İHA'nın Kiev yakınlarında vurulduğunu ifade etti.