Mahabadlı kasetçi; Yarım asırdan fazladır kaset çalışmaları yapıyor

kurdistan24.net

HABER MERKEZİ 

Doğu Kürdistan'ın (Rojhilat) Mahabad şehrinde yaşayan Kadir Resul, 60 yıldır Rojhilat ve Kürdistan Bölgesi’ndeki sanatçıların çalışmalarının kayıt işlerini zevkle yapıyor.

Ünü Rojhilat’ın birçok şehrine yayılan 60 yıllık kasetçi Kadir Resul, yaptığı kayıt çalışmaları ile binlerce Kürtçe türküyü unutulmaktan kurtarmıştır.

Yıllardır çalışmalarını yaptığı dükkanı Mahbad Çarşısı’nda bulunan kasetçi Resul, Mukriyan bölgesi ile Kürdistan Bölgesi’nin milli sanatçılarının şarkılarından oluşan 2 binden fazla kaseti kayıt altına almıştır.

Dijital çağda olmamıza rağmen eski kasetlerinden ve kayıt cihazlarından vazgeçmeyen Kadir Resul, kasetlerinden bazılarının yarım asırdan daha eski olduğunu, mesleğine olan tutkusunun onu teknolojik cihazlardan uzak tutuğunu söyledi.

Kendi ekipmanıyla 2 bine yakın kaset kaydettiğni belirten Resul, Kürt sanatçıların başka yerlerde kaydedilmiş eserlerinden oluşan eşsiz bir arşivinin de olduğunu aktardı.

Halen kaset çalışmalarının yapıldığı “Kasetçi Mahabad”,  eski ve orjinal Kürt şarkılarını dillemek isteyenlerin uğrak mekanı.