Zelenskiy Washington’da: “Putin kaybetmeli”

HABER MERKEZİ 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Washington ziyaretinde, “Pes etmeyeceğiz. Ukrayna’ya güvenebilirsiniz. Biz de size aynı şekilde güvenebilmeyi umuyoruz.” dedi.

Zelenskiy, ABD’nin başkenti Washington’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Washington’daki Ulusal Savunma Üniversitesi’nde Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

Ukraynalı lider, “Putin’in asıl hedefi özgür dünya ve Putin demokratik ülkelerin umudunu kaybetmesini sağlamaya çalışıyor. Rusya hala dünya genelindeki demokrasilerle uğraşma imkanına sahip. Silahı da dezenformasyon.” dedi.

“Ukrayna, Rusya için bir basamak. Putin kaybetmeli.” diyen Zelenskiy, “Tüm dünya izliyor. Ukrayna pes etmeyecek. Ne yapacağımızı biliyoruz.” diye konuştu.

Zelenskiy, “sizin Ukrayna’ya güvenebileceğiniz gibi biz de size güvenebilmeyi istiyoruz” sözleriyle ABD’den desteğin devam etmesini görmek istediklerini ifade etti.

ABD Kongresi’ndeki tartışmalara üstü kapalı atıfta bulunan Zelenskiy, “siyasetin askerlere ihanet etmemesi” gerektiğini belirterek, “Kongre’de çözüme kavuşmamış sorunlardan ilham alan birisi varsa, o da Putin ve onun hasta zümresidir.” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da Zelenskiy’ye atıfta bulunarak “tek bir kişinin liderliğinin tarihin seyrini değiştirebileceğini” söyledi.

ABD’nin Ukrayna’ya yönelik taahhüdünün “sarsılmaz” olduğunu vurgulayan Bakan Austin, “Ukrayna’nın Amerika’nın güvenliği için anlamı çok büyük. Ukrayna’ya destek için 50’den fazla ülkeden oluşan tarihi bir koalisyon oluşturduk. Bu sahada büyük bir fark yaratıyor. Rusya’nın NATO müttefiklerimiz dahil diğer ülkelere yönelik saldırganlığını caydırmaya kararlıyız.” ifadelerini kullandı.