Musul’da 300 çocuk DAİŞ’in elinde canlı kalkan

Irak İnsan Hakları İzleme Örgütü, DAİŞ’in Musul’un batısında sivilleri rehin aldığı, bunların içerisinden 300 çocuğun canlı kalkan olarak kullanıldığını açıkladı.

Haber Merkezi - Irak İnsan Hakları İzleme Örgütü, DAİŞ’in Musul’un batısında sivilleri rehin aldığı, bunların içerisinden 300 çocuğun canlı kalkan olarak kullanıldığını açıkladı.
Örgütün bildirdiğine göre, sayıları 5 ile 7 arası değişen DAİŞ’liler şehir içerisinde gezerek çocukları topluyor. DAİŞ’li teröristlerin son olarak Musul’un batısında 17 çocuğu toplayıp götürdüğü, ailelerine de “biz halifenin askerleriyiz. Çocuklar silah taşıma ve top yapımında bize yardım edecekler” dedikleri aktarıldı.
DAİŞ’in götürdüğü çocukların yaşlarının 11 ile 17 arasında değiştiği, aralarında engelli olanların da bulunduğu bildirildi.
Öte yandan DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon da terör örgütünün çocukları canlı kalkan olarak kullanmasına dair görüntüler yayınladı. Görüntüler DAİŞ’li teröristin operasyon sırasında önüne bir çocuğu alıp çatıştığı görülüyor.