Seçim Komisyonu: Oyların manuel sayımı genel seçimlerden sonra yapılacak

HABER MERKEZİ 

Oy verme merkezlerindeki oyların manuel sayımının 18 Aralık’taki Irak il meclisi genel seçimlerin bitmesinden sonra başlayacağı bildirildi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü Cumane Galayi, bugün Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, 18 Aralık seçimleri kapsamında dün yapılan özel oylama sürecine değindi.

Sözcü Galayi, “Özel seçimlerde oy sandıklarında manuel sayım ve oyların ayrılması genel seçimlerle birlikte, yani 18 Aralık 2023’te Irak il meclisi genel seçimlerinin bitiminden sonra yapılacak.” dedi.

Tüm oylama verileri, sonuç raporları ve seçmen oy kartı fotoğraflarının elektronik cihazlarda saklandığını aktaran Sözcü Galayi, “Makineler siyasi parti temsilcilerinin, yerel medyanın, yerli ve yabancı gözlemciler ile komisyonun kaydettirdiği kişilerin gözü önünde kilitlenip açılıyor. Bu da oyların manuel sayımının herkesin gözü önünde başlayacağı anlamına geliyor.” diye konuştu.

Sözcü Galayi, özel oylama sırasında bazı oy makinelerinde yaşanan teknik sorunların, 18 Aralık Pazartesi günü yapılacak il meclisi genel seçimlerini etkilemeyeceğini kaydetti.

Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu Sözcüsü, 7 bin 766 sandığın Irak ve Kürdistan Bölgesi'nde, Irak il meclisi genel seçimleri kapsamında, yarın sabah saat 07.00'de açılacağını söyledi.