Tahsin Hafaci: Seçmen katılımının artmasını bekliyorum

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci
Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci

HABER MERKEZİ 

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, Irak il meclisi seçimlerine katılımın artacağını belirterek, şu ana kadar seçimlerde sadece bir ihlalin yaşandığını bildirdi.

Sözcü Tahsin Hafaci, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, genel seçimler ile “özel oylamanın” farklı olduğunu, “özel oylamaya katılanların emirler doğrultusunda hareket ettiğini” söyledi.

Tahsin Hafaci, “Seçmen katılımının artmasını bekliyorum, vatandaşların da seçimleri sıcak karşılayacağını düşünüyorum, çünkü her seçim böyle oldu, katılım önce azdı ama, sonra arttı.” dedi.

Seçimlerin güvenliğine de değinen Hafaci, “Şu ana kadar ufak bir güvenlik ihlali yaşadık ve çözümledik, her şey yolunda gidiyor.” ifadesini kullandı.

Sözcü Hafaci, Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Muhammed Şiya Sudani’nin talimatı doğrultusunda vatandaşların iller arasındaki gidiş gelişlerinin kolaylaştırılması için gereken tüm çalışmaların yapıldığını kaydetti.

Basına çok şeffaf olunması gerektiğini vurgulayan Hafaci, basın mensupları ve güvenlik güçleri olmadan seçim sürecinin doğru bir şekilde ilerlemeyeceği değerlendirmesinde bulundu.