İmamoğlu'ndan Akşener’e yanıt: Eski dosttan düşman olmaz; ben o defteri kapattım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ifadelerine yönelik sorulara, “Ben o defteri kapattım, işime ve önüme bakıyorum.” dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, 12 istasyona uğrayacak olan Ataköy-İkitelli metro hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı.

Test sürüşünde Akşener’in açıklamalarıyla ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, “Dün ben söyleyeceğimi, söyledim. Dünkü konuşmamda ifade ettim, ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum. Süreçte şu anda ifade edeceğim başka bir şey yok. Çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüz.” ifadelerini kullandı.

“Eski dost düşman olmaz.” diyen İmamoğlu, “Bugün yaşananların tarifini, dün yaptığım gibi anlayın lütfen. Onun dışında küçük küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum. Geçmişe hiç dönmeye vaktimiz yok. Geleceğe bakıyoruz.” diye konuştu.

Geleceğe dönük 16 milyon İstanbullunun başarılarına odaklandığına işaret eden İmamoğlu, “Biz, Türkiye'nin geleceğinin imza altına alındığı, tariflendiği şehirlerde yöneticileriz. Ben de Mansur Bey de hepimiz artık geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener 19 Aralık 2023’te Uşak'ta halka hitap ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a tepki göstermişti.

Akşener, "Dün bir aydınlanma yaşadım, Sayın Erdoğan bilir. İmamoğlu da öğrenecek. Ben, (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Sayın Erdoğan hapse giderken oradaydım. Çoluğu çocuğu ile ilgilenen bendim. Evinin önünde polis noktası kaldırıldığında oradaydım. Ama en ağır hakaretleri işiten ben oldum." demişti.

"Bugün sövenler, o gün rahmetli anama kadar götürdüler işi.” diyen Akşener, “Kazanana kadar ağzımı açmadım. O masaya götürdüm, masadan kovuldum. Ama ikisi de (Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) korkup, milletin isteğini kabul etmediler." ifadelerini kullanmıştı.