Türkiye duyurdu: Osman Köse'nin faillerinden biri öldürüldü

HABER MERKEZİ 

Erbil’de, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse'nin öldürülmesiyle ilişkili PKK’li Cemil Akar’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği operasyonda yaşamını yitirdiği bildirildi.

NTV’de yer alan habere göre MİT tarafından daha önce kimliği tespit edilip takip altına alınan (Rênas Dêrîk) kod adlı Cemil Akar, TSK tarafından, Kürdistan Bölgesi sınırlarında PKK’ye karşı düzenlenen hava harekatında yaşamını yitirdi.

PKK’li Cemil Akar’ın Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse'nin öldürülmesiyle ilişkili olduğu belirtildi.

PKK’ye 2015 yılında katılan Cemil Akar’ın 2019’daki saldırı sonrası Süleymaniye’ye oradan da Kandil’e geçmesinin ardından MİT’in arama listesine alındığı vurgulandı.

PKK’ye yakın yayın organlarından ANF, 11 Ocak 2023’te yayınladığı haberde, PKK üyesi Cemil Akar’ın 25 Kasım 2022’de hayatını kaybettiğini belirtmişti.

-Osman Köse’ye saldırı

Erbil’de 17 Temmuz 2019’da bir restoranda düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomat Osman Köse ile Beşdar Ramazan ve Nariman Osman adlı Kürdistan Bölgesi vatandaşları hayatını kaybetmişti.

20 Temmuz’da da saldırının faillerinden Mazlum Dağ ve Muhammet Bisksiz ve kendilerine yardım ve yataklık eden 3 kişi, Erbil Asayişi ile Kürdistan Anti Terör Birimi tarafından yakalanmıştı.