Birçok Kürt kentinde kar yağışı etkili oldu: Çok sayıda yol ulaşıma kapandı

Birçok Kürt kentinde kar yağışı etkili: Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı
Birçok Kürt kentinde kar yağışı etkili: Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı

HABER MERKEZİ

Karı yağışının etkili olduğu Hakkari, Bingöl, Erzurum, Bitlis, Muş, Van ve Erzincan'da çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, yol açma çalışmaları sürürüyor.

Hakkari'de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezine bağlı 2 ve 2 mezra olmak üzere 4 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, il özel idaresi karla mücadele ekipleri de kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Bingöl

Bingöl merkez ve ilçelerinde kar yağışı etkisini gösteren kar nedeniyle 173 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri İl Müdürlüğü, ulaşıma kapanan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri İl Müdürlüğü 3 kar savurma, 20 greyder, 5 dozer, 10 kepçe, 14 loder, 4 kar küreme ve 110 personelle kapalı köy yollarında çalışma yürütüyor.

- Erzurum

Erzurum'da gece etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde kent merkezinde trafiğin aksamasına neden oldu. İlgili ekipler yollarda ve kaldırımlarda karla mücadele çalışması yapıyor.

Yetkililer özellikle şehirler arası yollarda buzlanma ve kaygan zemin konusunda sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

- Bitlis

Bitlis’te dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam etmesi hayatı olumsuz etkiledi.

Kar kalınlığının merkezde 25, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreyi bulduğu kentte, 44 köy yolu da ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapalı köy yolları için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

- Muş

Kentte dün etkili olan sağanak, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışı nedeniyle 75 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade ederek, yolları kısa sürede açacaklarını söyledi.

- Van

Van’da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 234 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

- Erzincan

Gece saatlerinde başlayıp aralıklı yağmur yağışının sürdüğü Erzincan’da yüksek kesimlerde kar, tipi ve sisli hava etkisini gösterdi. Tipi ve sis nedeniyle Erzincan- Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidinde görüş mesafesi 10 metreye düştü.