DEM Parti: Demirtaş’a yönelik onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz

Arşiv
Arşiv

HABER MERKEZİ 

Edirne F Tipi Cezaevinde 2016'dan beri tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik Adalet Bakanlığının talimatıyla başlatılan üst araması dayatmasına, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) tepki geldi.

Adalet Bakanlığının talimatıyla başlatılan üst aramasını protesto amacıyla bugün görüşe çıkmayan Demirtaş’ın avukatları yaptıkları açıklamada, her görüş öncesi ve sonrasında kameralar önünde üst araması dayatıldığını bildirdi.

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu, sosyal medya platformu X üzerinden konuya ilişkin yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

“Demirtaş’a yönelik bu onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz.” denilen paylaşımda, “Seçim çalışmalarımızın engellenmesini de amaçlayan cezaevlerindeki artan bu baskıların sorumluluğunun Adalet Bakanlığı ve iktidarda olduğunu ifade ediyoruz.” sözlerine yer verildi.

Paylaşımın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“DEM Parti olarak, seçim çalışmalarımızı seçilmişlerimizin ve tutsak arkadaşlarımızın da katıldığı bir kampanyayla yürütmekteyiz. Seçim çalışmaları başladığından bu yana halkımızın her alanda partisini sahiplenmesi karşısında siyasi acziyet yaşayan iktidar her türlü hukuksuzluğu devreye koymaktadır. Ancak bilinmelidir ki insanlık onuruna aykırı olan bu hukuksuzluklar ile DEM Parti durdurulamaz.

Demirtaş’a ve cezaevlerindeki arkadaşlarımıza karşı artan insanlık dışı uygulamaların bir an önce son bulması çağrısı yapıyoruz. Demokratik muhalefeti ve kamuoyunu da bu hukuksuzluklara karşı çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz."