Duhok'ta 2 kişi sele kapıldı: Vali vatandaşlara evde kalma çağrısında bulundu

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi’nin birçok bölgesinde etkili olan şiddetli sağışlar Duhok ve Erbil başta olmak üzere birçok noktada sele neden oldu.

Şiddetli yağılar özellikle Duhok’un birçok mahallesinde sele neden olurken, birçok ev ve iş yeri zara gördü, sele kapılan araçlar metrelerce sürüklendi.

Duhok Sivil Savunma Müdürlüğünden bir kaynak k24’e yaptığı açıklamada, sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaşamını yitiren vatandaşların cansız bedenlerine henüz ulaşılamadığı kaydedilen açıklamada, “10 sivil de sel nedeniyle yaralanırken, yüzlerce kişi de ekiplerimiz tarafından kurtarılarak güvenli yerlere tahliye edildi.” ifadesi yer aldı.

İlk bilgilere göre Duhok'un farklı mahallelerinde 20'den fazla araç ve yüzlerce evin hasar gördüğü bildirilen açıklamada, vatandaşların uğrayacağı zararı en aza indirmek için sivil savunma ekiplerinin tam teyakkuzda olduğu aktarıldı.

Duhok Valisi Ali Tatar ise kısa bir video yayınlayarak, vatandaşlardan çok gerekli olmadığı takdirde dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur ​​Barzani, kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili Duhok Valisi Dr. Ali Tatar'ı arayarak, tedbir ve arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Duhok Valiliğinden bugün (19 Mart 2024) yapılan açıklamaya göre Başbakan ​​Barzani, etkili olan yoğun yağışların ardınan kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili Duhok Valisi Dr. Ali Tatar'ı arayarak, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesi talimatını verdi.

Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin halk için her türlü hizmeti sunmaya hazır olduğunu vurguladı.