Başbakan Barzani’den Newroz mesajı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani

HABER MERKEZİ

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, “Yeni yılın Kürdistan halkına yönelik tüm acıların, baskıların ve adaletsizliklerin sona erdiği yıl olmasını diliyorum.” dedi.

Başbakan Barzani, bugün (20 Mart 2024) Newroz Bayramı ve Kürt yılbaşı (2724) dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesrur Barzani mesajında, “Newroz Bayramı ve Kürt yılbaşı dolayısıyla başta kahraman Peşmergeler olmak tüm Kürdistanlıları, iç güvenlik güçlerini, şehit ailelerini ve Enfal kurbanlarının gururlu ailelerini en içten tebriklerimi sunuyor, mutluluk ve refah diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Newroz’un her zaman zaferin, özgürlüğün, zalimlere karşı direnişin ve yeni bir dönemin başlangıcının sembolü olduğunu belirten Başbakan Barzani, “Kürdistan halkının anayasal ve mali haklarını kendi çıkarları için kullanan bazı şahıs ve tarafların siyasi oyununun kurbanı olan Kürdistan Bölgesi'nin dirençli halkına büyük saygı ve takdir duyuyorum. Kürdistan halkının özgür ve onurlu yaşam iradesinin galip geleceğinden eminiz. Yeni yılın Kürt halkına yönelik tüm acıların, baskıların ve adaletsizliklerin sona erdiği yıl olmasını diliyorum. Newroz'unuz kutlu olsun ve her zaman mutlu yaşayın.” sözlerini kullandı.