"Benim Hesabım" projesi kayıt işlemlerine ilişkin son istatistikler yayınlandı

HABER MERKEZİ 

Şu ana kadar Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta Kürdistan Bölgesi devlet memuru olan 250 bin kişinin Benim Hesabım projesine kayıt yaptırdığı bildirilirken, bu sayının yıl sonuna kadar 1 milyonu aşmasının amaçlandığı belirtildi.

Benim Hesabım projesinden yetkililer, 25 Mart 2024 Pazartesi günü programa yapılan kayıtların istatistiklerini yayınlayarak, Erbil’de 213 bin 536, Süleymaniye’de 19 bin 288 ve Duhok’ta 17 bin 657 memurun kayıt yaptırdığını duyurdu.

Benim Hesabım projesinde bugün mesai sonuna kadar olan toplam kayıtlı çalışan sayısının Erbil, Süleymaniye ve Duhok olmak üzere üç ilde, Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm resmi kurumlarında 250 bin 481 kişi olduğu aktarıldı.

-"Benim Hesabım"

Bu, Kürdistan Bölgesi hükümetinin dokuzuncu kabinesinin bankacılık sektörünü geliştirme, bir milyondan fazla çalışanın, güvenlik güçlerinin ve emeklilerin ödemelerini dijitalleştirme girişimidir. Proje sayesinde, nakit işlemlere bağımlılığı azaltarak, hükümetin verimliliğini ve şeffaflığını artırması planlanıyor.

“Benim Hesabım” projesi sayesinde kamu sektörü çalışanları, emekliler ve güvenlik güçleri, Kürdistan Bölgesi genelinde 1000'den fazla istasyona kurulacak ATM ağı üzerinden maaşlarına güvenli, şeffaf ve kolay bir şekilde ulaşabilecek.

Ayrıca vatandaşların ve projenin katılımcılarının banka kartı ile alışveriş yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla 100 bin adet banka kartı okuyucusunun temin edilmesi ve alışveriş merkezlerine dağıtılması yönünde çalışmalar devam etmekte.

Proje, tüm katılımcılarının krediler, tasarruflar ve dijital ödemeler dahil olmak üzere modern bankacılık hizmetlerine erişmesini kolaylaştıracak.

-“Benim Hesabım” projesinin açıklanması

Programı duyuran Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, “Hükümet çalışanları ve emeklilerin maaşlarını Kürdistan Bölgesi genelinde 1000 noktada bulunacak ATM ağı aracılığıyla alabilecekleri güvenilir, şeffaf ve uygun bir yoldur.” demişti.

Bu girişim sayesinde kamu sektörü çalışanları, krediler, tasarruf imkanları, yurt içi ve yurt dışı havaleler, uluslararası para çekme olanakları, çevrimiçi ve dijital ödemeler dahil olmak üzere modern bankacılık hizmetlerine erişebilecek.

“Benim Hesabım” projesinin dokuzuncu kabinenin uzun vadeli girişimlerinden biri olduğunu söyleyen Mesrur Barzani, projenin, kamu hizmetlerini dijitalleştireceği, vatandaşların refahını artıracağı ve Kürdistan'da ticareti kolaylaştıracağını vurgulamıştı.

-"Benim Hesabım" projesinin uygulanması

Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nın katılımıyla 7 Mart 2023’te proje, test aşaması olarak Erbil kadın ve doğum hastanesinde uygulamaya konuldu. Test aşamasında hastanedeki 850 çalışanın maaşlarını dijital olarak yeni banka hesaplarından alacağı açıklanmıştı.

Projenin yöneticilerine göre projenin tamamlanması 2 yıl sürecek. 1 milyon 200 binden fazla maaşlı çalışanın bulunduğu Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm çalışanların kendilerine ait banka hesapları olacak.

Mesrur Barzani, 15 Mart 2023’te “Beni Hesabım” projesine özel bir söyleşide, projenin tüm Kürdistan Bölgesi halkına ulaşması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtmişti.