Türkmenler: Barzani'nin arkasındayız

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki azınlık milletler ve ayinlerin hak taleplerini desteklediğini açıkladı ve Kürdistan halkının önemli fırsatların yakalanabileceği çok hassas bir dönemden geçtiğini vurguladı.

K24- Mirza Zana

Başkan Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki azınlık milletler ve ayinlerin hak taleplerini desteklediğini açıkladı ve Kürdistan halkının önemli fırsatların yakalandığı çok hassas bir dönemden geçtiğini vurguladı.

Başkan Mesut Barzani bugün (perşembe) Selahattin’deki konutunda Kürdistan Bölgesi’ndeki Türkmen parti başkanlarını ve kanaat önderlerini kabul etti. Barzani, Türkmen liderleri kabul ettiği toplantıda, Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan farklı milletlerin ve  ayinlerin hak taleplerini desteklediğini sözlerine ekledi.  

Konuşmasında Bölgede yaşanan gelişmelere değinen Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yaşanan siyasi hareketliliği ve değişimleri ele alarak “Kürdistan, kendisini oluşturan bütün uluslarıyla birlikte içinde büyük fırsatların yanında tehditlerin de olduğu çok hassas bir dönemden geçmektedir.” dedi.   

Irak devletinin atlattığı süreçlerden bahseden Barzani, Kürdistan halkının kazandığı fırsatların garanti altına alınması ve tehditlerin atlatılması için bütün tarafların birbirine kenetlenmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani, bütün ulusların ve ayinlerin hak taleplerinin arkasında olduğunu yineleyerek Kürdistan’da ırk ve din ayırımının söz konusu olamayacağını vurguladı ve “Hepimiz kardeşiz, eşitiz. Birbirimizi kabul etmeliyiz.” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde IŞİD ile mücadele ve IŞİD sonrası meydana gelen tehdit dolu süreçten bahseden Başkan Barzani, uluslar ile dinlerin geleceklerinin, haklarının ve yaşam mücadelelerinin garanti altına alınması gerektiğini vurgulayarak felaketlerin bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

“Türkmenlerin ve diğer bütün ulusların hak ve taleplerini sahipleniyorum” diyen Barzani, hak taleplerine geçmişte nasıl hassas yaklaşıldıysa şimdi de aynı yaklaşımın devam ettiğinin ve hiçbir kesimin haklarını talep ederken endişelere kapılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda hazır bulunan Türkmen liderler de Barzani’nin bu konudaki sözlerini desteklediklerini belirterek Kürdistani ve sorumluluk yüklü bir tavırla bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini aktardı.

Barzani’nin Bölge güvenliğinin sağlanması ve azınlık milletlerin haklarının kazanılması için kaydettiği gelişmeleri yürekten desteklediklerini ifade eden Türkmen Liderler, Başkan’ın Kürdistan Bölgesi ile Irak’ın geleceği için ön gördüğü siyasetin ve attığı olumlu adımların arkasında yer aldıklarını da açıklamalarına ekledi.