Başkan Barzani Zerevani töreninde

Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’de düzenlenen Peşmerge Güçleri Zerevani Özel Kuvvetleri’nin mezuniyet törenine katıldı.

K24 - ERBİL

Başkan Mesud Barzani, başkent Erbil’de düzenlenen Peşmerge Güçleri Zerevani Özel Kuvvetleri’nin mezuniyet törenine katıldı.

Bugün başkent Erbil’de, Peşmerge Güçleri Zerevani Özel Kuvvetleri’nin DAİŞ karşıtı koalisyon güçlerinin desteğiyle gerçekleşen eğitim devresinin  mezuniyet töreni gerçekleşti.

Törene Başkan Barzani’nin yanısıra, İçişleri Bakanı ve Peşmerge Bakan Vekili Kerim Şengali, Zerevani Özel Kuvvetler Komutanı Aziz Weysi, siyasi parti temsilcileri ve hükümet yetkilileri ile peşmerge komutanları katıldı. 

Törende bir konuşma yapan  İçişleri Bakanı ve Peşmerge Bakan Vekili Kerim Şengali,  “Başkan Barzani’nin talimatıyla güçlü bir program oluşturduk. Bu planın hayata geçmesi için tüm tarafların yardımına ihtiyacımız var” dedi.

“DAİŞ’in bölgeden çıkarılması radikal düşüncelerin son bulduğu anlamına gelmez” diyen Şengali, “DAİŞ başka isimler ve şekillerde yeniden kendini örgütlüyor. Bölge halkı ve kurtarılan yerler için tehdit olmaya devam ediyor. Bu nedenle istenmeyen tüm olaylara karşı hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Güçleri’nin her türlü saldırı ve tehlikeye karşı hazır olması gerektiğinin altını çizen Şengali, koalisyon güçlerinin bu konuda silah yardımı ve eğitim desteğinin devam edeceği mesajını verdi.