Ankara’dan İdlib ve Minbic açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Minbic’de ABD birlikleriyle ortak devriye için çalışmaların yakında başlatılacağını duyurdu.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Minbic’de ABD birlikleriyle ortak devriye için çalışmaların yakında başlatılacağını duyurdu.

Ankara’da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, İdlib operasyonu hakkında Rusya ile varılan anlaşmanın detaylarını anlattı.

MİT ve TSK'nın sınır ötesi operasyonlarının devam edeceği bilgisini veren Kalın, “ABD ile vardığımız Minbiç mutabakatının uygulanması büyük önem arz ediyor. 48 devriye çalışması yapıldı, ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. Çok yakın bir zamanda da müşterek eğitim ve devriye faaliyetleri başlayacak. Minbiç yol haritasının planlandığı şekilde, herhangi bir gecikme olmadan uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz” dedi.

İDLİB KRİZİ

Türkiye ile Rusya’nın İdlib üzerine vardığı anlaşmayla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Kalın, “İdlib'de silahlardan arındırılmış 15-20 kilometrelik derinlikte alanının nasıl oluşturulacağı, diğer terör unsurlarının buradan nasıl çıkartılacağı ya da pasifize edileceği, silah bıraktırılacağı konularında MİT, TSK, Özel Kuvvetler, koordinasyon içerisinde Ruslarla birlikte bunu sahada çalışıyor.

Bunun yolu ikna olur pasifize olur başta yöntemler olur ne gerekiyorsa o olur. Ne o bölgede ne de başka yerlerde terör unsuru olmasına müsaade etmeyiz. Amacımız sivilleri korumak. Sayı ile ilgili değil ama takviye noktasında gerekli adımlar bundan sonra da atılmaya devam edilecek” ifadelerini kullandı.