IRAK - Biri öldürüldü, biri tehdit alıyor

2015 yılında Bağdat'ta düzenlenen Irak Güzellik Yarışması'nda 1. olan Kerküklü Kürt güzel Şeyma Kasım tehdit edildiğini söyledi.

HABER MERKEZİ

2015 yılında Bağdat'ta düzenlenen Irak Güzellik Yarışması'nda 1'inci olan Kerküklü Kürt güzel Şeyma Kasım tehdit ediliyor.

22 yaşındaki eski Bağdat Güzeli Iraklı manken Tara Fares'in kimliği belirsiz kişilerce öldürülmesinden sonra, şimdi de Kürt güzeli Şeyma Kasım, sosyal medya hesabından ölüm tehditleri aldığını açıkladı.

2015 Irak Güzeli seçilen Şeyma Kasım, sosyal medyada canlı yayımladığı videoda telefonuna "Sıradaki sensin" şeklinde bir mesaj geldiğini söyledi.

Şeyma Kasım, Irak’ta tanınmış bazı kadınların da "tavuklar gibi katledilmekle" tehdit edildiğini belirtti.

Ayrıca Kasım, Bağdat'ta öldürülen Fares'i "şehit" olarak nitelendirdi.

2015’te Irak'ın başkenti Bağdat'ta 43 yıl sonra düzenlenen güzellik yarışmasında birinci seçilen Şeyma Kasım, Türkmen olduğu iddialarını yalanlayarak, "Ben Zengene Aşireti'ne mensubum. Yani %100 Kürt'üm" demişti.

Bağdat'ta düzenlenen 2015 Irak Güzellik Yarışması'nda Kerkük'ten katılan Şeyma Kasım 10 finalist arasından kraliçe tacını takmayı başarmıştı.  

23 yaşında olan Şeyma Kasım, Kerkük Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisidir.  

Instagram'da 2,8 milyon takipçisi olan Fares, Bağdat'ta kendisini güvende hissetmediği için Kürdistan’nın başkenti Erbil'de yaşıyor, bazen başkent Bağdat'ı ziyaret ediyordu.

Yerel medyaya göre Fares, öldürülmeden önce sosyal medyada radikal grupların hedefindeydi.

İKİ AYDA 4 KADIN

Fares cinayeti, geçtiğimiz 2 ayda Irak'ta tanınmış kadınların hedef alındığı olaylardan sadece biri olarak biliniyor.

Perşembe günkü cinayetten 2 gün önce de, insan hakları aktivisti Suad el Ali, Basra'da vurularak öldürülmüştü.

Ağustos ayında ise Fares'in sosyal çevresinden olduğu belirtilen iki ayrı güzellik salonunun sahipleri Rafeef el Yaseri ile Raşha El Hasan, birer hafta arayla evlerinde ölü bulunmuşlardı.

Bu cinayetlerin arasında bağlantı olup olmadığı netlik kazanmadı.

Irak Başbakanı Haydar Abadi ise bu suçların planlı olduğu izleniminde olduğunu söyledi, soruşturma emri verdi.