101 yaşındaki coronavirüs hastası iyileşti

101 yaşındaki yeni tip coronavirüs (Covid-19) hastası İtalyan, iyileşerek taburcu oldu.

HABER MERKEZİ

İtalyan medyası tarafından 'Bay P' olarak adlandırılan 101 yaşındaki yeni tip coronavirüs (Covid-19) hastası İtalyan, iyileşerek taburcu oldu.

Hastanın iyileştiğini duyuran Rimini Belediye Başkanı Yardımcısı Gloria Lisi, hastanın geçen hafta coronavirüs testinin pozitif çıktığını ve hastanede tedavi altına alındığını söyledi.

101 yaşındaki hastanın son bir asırda yaşanan olaylara şahitlik ettiğini ifade eden Lisi, "Savaş, açlık, acı ve krizleri görmüş daha sonra 100 yaşına bastığında yeni bir (coronavirüs) zorlukla karşı karşıya kalmıştı" dedi.

 

Italica Grondona
Italica Grondona

102 YAŞINDAKİ KADIN DA TABURCU EDİLDİ

Ayrıca İtalya'da 102 yaşındaki Italica Grondona, Covid-19 nedeniyle kaldırıldığı hastaneden 20 gün sonra taburcu edildi.

Doktor Vera Sicbaldi, 102 yaşındaki Grondona’nın kalp yetmezliği sebebiyle kaldırıldığı hastanede hafif Covid-19 semptomları gösterdiğini aktararak, “O, bu salgın hastalığa yakalanan tüm yaşlılar için bir umut. Hafif semptomlar gösterdiği için Grondona’ya virüs testi yaptık ve pozitif çıktı” dedi.

Sicabaldi, 1917 doğumlu Grondona’nın dünya genelinde en az 50 milyon insanın ölümüne neden olan İspanyol Gribi’ni de atlatmış olabileceğini söyledi.

İtalya'da 969 kişinin hayatını kaybettiği 27 Mart günü yeni bir rekor sayı kayda geçti.

Ülkede salgından ölenlerin toplam sayısı 10 bine yaklaştı.