Erdoğan: Coronavirüs aşısı olacağım

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip coronavirüs (Covid-19) tedbirleriyle ilgili yaptığı açıklamada, aşı olacağını dile getirdi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 aşısı olacağını söyledi
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 aşısı olacağını söyledi

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Covid-19 tedbirleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bilim Kurulumuz son durumu değerlendirmek üzere sürekli toplanıyor. Fakat şu anda dünyanın her yerinde maalesef ciddi bir sıkıntı var. Tabi biz artık özellikle aşılara adeta endekslendik. Biliyorsunuz şu anda Çin’den ilk etapta 10 milyon doz aşı gelecek, bunu 50 milyona tamamlayacağız. Bunların ödeme planıyla ilgili imzayı da atmış durumdayım. Bu uygulamadan sonra temenni ederiz ki inşallah alınacak olumlu netice zaten kısa zamanda kendini gösterecektir. Ama bütün mesele burada gerek gönüllülük konusuna hassasiyet gösterilmesi gerek 65 yaş üstü ile ilgili planlamalarımıza halkımızın uymasıdır.”

Aşıyla ilgili endişelerin olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, “Ben inşallah başladığımızda aşıyı olacağım” diyerek, şunları söyledi:

“Şu anda biz Çin’le bu anlaşmayı yaptık. Çin’deki bu firma da dünyada kendini ispatlamış bir firma. Bunun dışında kendi çalışmamız var biliyorsunuz. Bir de malum Almanya’daki iki Türk’ün, yani Uğur Bey ve eşi Özlem Hanım’ın beraber yaptığı çalışma var; BionTech ve Pfizer çalışması. Üçlemiş olacağız o zaman ama ilk etapta elimize geçecek olan bu Çin’deki firmanın aşıları. Oradan gelecek olan ilk aşılarla adımı inşallah atalım diyoruz.”

“YENİ KISITLAMA YOK”

Yeni kısıtlamaların söz konusu olup olmadığı sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “Bizim Bilim Kurulunda öyle bir şey yok. Bizim Bilim Kurulu’nun bize söylediği, şu anda hafta sonlarında, yani cuma akşamı 9’dan itibaren pazartesi sabahı 5’e kadar eve kapanalım. Dediği bu. Buna uyuyoruz” diye konuştu.