Erdoğan’dan F-35 ile S-400 açıklaması

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'a “Gerek F-35, gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin” dediğini açıkladı.

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan, geçtiğimiz günlerde NATO Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmeye değindi.

Erdoğan, Biden'a "Türkiye olarak gerek F-35 gerekse S-400 konusunda farklı bir adım atmamızı beklemeyin. Çünkü biz F-35'te üzerimize düşeni yaptık" ifadesini kullandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunları değerlendiren Erdoğan, “Ermenistan, güven artırıcı adımlar atmaya başlamalı. Döşediği mayınların haritalarını Azerbaycan’la paylaşması bu yönde önemli bir ilk adımı teşkil edecektir” dedi.

Erdoğan yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşeceğini açıklayarak, (Zengezur koridoru) Rusya tarafında geciktirme niyeti olduğuna ihtimal vermiyorum. Tam aksine yardımcı bir hava içinde. Yakın zamanda Putin'le ikili görüşme yapacağız” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan ayrıca, ABD'nin Afganistan’dan çekilme kararı sonrasında, Türkiye’nin bu ülkede çok daha fazla sorumluluk alabileceğini söyledi.