Elon Musk'tan 5,7 milyar dolarlık bağış

Pazartesi günü bir menkul kıymet dosyasına göre Elon Musk, geçen yıl hayır kurumlarına yaklaşık 5.7 milyar dolar değerinde Tesla Inc. hissesi bağışladı ve yılın en iyi hayırsever bağışçılarından biri oldu.

HABER MERKEZİ

Tesla, SpaceX, Neuralink, Musk Foundation gibi yapıların kurucusu olan Elon Musk, 5.7 milyar dolar değerinde Tesla hissesi bağışladı. Bağışlar, 2021’in son iki ayında Elon Musk’ın bir dizi hisse senedi satışı yaptığı dönemde gerçekleşti.

Wall Street Journal'ınn aktardığına göre; bazı uzmanlar Musk’ın bağışını vergi ile ilişkilendirdi. Çünkü; vazgeçilen sermaye kazançları vergilendirilmiyor. Internal Revenue Service’in değerlendirmelerine göre de Musk’ın pazartesi günü açıklanan bağışları, yaklaşık 5,7 milyar dolar değerinde olacak. Ayrıca Musk’ın bağışları sırasında 1.060 doların üzerinde işlem gören Tesla’nın hissesi Pazartesi günü 875.76 dolardan kapandı.

Musk, 2002 yılında Musk Vakfı’nı kurmuştu. Vakfın web sitesine göre, yenilenebilir enerji araştırmaları ve insan uzay araştırmaları da dahil olmak üzere gruplara hibeler veriliyor. 2015 yılında, yapay zekânın ticari çıkarlardan ziyade toplumsal ihtiyaçlara hizmet etmesini sağlamak için toplu olarak 1 milyar dolar taahhüt eden bir grup Silikon Vadisi yatırımcısı arasında yer aldı.