Ebubekir Bağdadi ağır yaralı iddiası

Anbar’ın El Qaim ilçesinde DAİŞ üstü düzey yöneticileriyle gerçekleştirdiği toplantı sırasında gerçekleştirilen hava saldırısında DAİŞ lideri Bağdadi’nin ağır yaralanmış olabileceği ama bu bilginin halen teyit edilmediği bildirildi.

K24 - Erbil

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Irak-Suriye sınırına yakın Anbar’ın El Qaim ilçesinde, aralarında DAİŞ terör örgütü lideri Ebubekir Bağdadi’nin de bulunduğu üst düzey DAİŞ yöneticilerinin toplantı gerçekleştirdiği sırada düzenlenen hava operasyonunda, Bağdadi’nin ağır yaralanmış olabileceğini bildirdi.

Komutanlık Sözcüsü Amid Yahya Resul, Irak Enformasyon Kurumu’nun Bağdadi’nin yaralanması hadisesini yakından takip ettiğini ama şu ana kadar yaralandığına dair kesin bilgilere uluşılamadığını söyledi. Resul, Bağdadi’nin yaralandığı bilgisi teyit edildiğinde bunun kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Resul ayrıca, hava saldırısında bazı DAİŞ üst düzey yöneticileri ve intihar saldırganlarının öldürüldüğü bilgisini verirken ABD Savunma Bakanlığı iddia ile ilgili yaptığı açıklamada, ellerinde Bağdadi’nin yaralandığı ile ilgili herhangi bir bilginin bulunmadığını belirtti.

Yerel kaynaklar, Bağdadi’nin Musul’da büyük darbeler alan DAİŞ’in Anbar’daki mensuplarına moral vermek amacıyla bu bölgede bulunduğunu belirtiyorlar.