Irak ordusu: Bağdadi'nin bulunduğu toplantı vuruldu

Irak ordusu, DAİŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin Cumartesi günü Irak'ın Anbar kentinde hava güçlerince hedef alındığını açıkladı.

K24/Haber Merkezi- Irak ordusu, DAİŞ lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin de katıldığı düşünülen üst düzey bir örgüt toplantısının Cumartesi günü Irak'ın Anbar kentinde vurulduğunu duyurdu. Hava saldırısı sonucu 64 militanın öldürüldüğü belirtilirken, bunlardan 13'ünün DAİŞ’in konuta kademesinden olduğu ifade edildi.

Söz konusu 13 isim arasında Bağdadi'nin ismi sayılmazken, DAİŞ'in güvenlik sorumlusu Ebu Cenat el Ravi, medya sorumlusu Ebu Zeyd ve Telafer sorumlusu Ebu Asid'in ölenler arasında olduğu açıklandı.

Bağdadi, halefini belirlemek için toplantı düzenlemiş

Bağdadi'nin Musul’daki başarısızlığı görüşmek ve halefini seçmek için komutanlarıyla buluşmak üzere 9 Şubat Perşembe günü bir konvoy eşliğinde Rakka’dan ayrıldığı belirtilen açıklamada, konvoyun bir gün sonra araç değiştirmek için Irak’ın Suriye sınırındaki Ebu Kemal yakınlarında durduğu bildirildi.

Irak ordusu, araçların değiştirilmesinden sonra Bağdadi'nin konvoyunun sınır geçip, Anbar'ın El Kaim ilçesindeki Ubeydi bölgesine geldiği, Irak savaş uçaklarının da gelen istihbarat üzerine toplantı yerini bombaladığı ifade edildi.

Kaynak: Sputnik