Dördüncü Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu Duhok’ta düzenlenecek

Dördüncü Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu

HABER MERKEZİ 

Duhok Kürdistan Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu”, 19-21 Kasım tarihleri arasında, Kurdistan24’ün medya sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki durum, güvenlik, ekonomik ve siyasi zorluklar, Orta Doğu'daki güvenlik durumu, iklim değişikliği konularının ele alınacağı 4. Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu’nun (MEPS 2023) gündemine ilişkin çeşitli paneller yer alacak.

19 Kasımda başlayıp 3 gün devam edecek foruma, 150’den fazla yerli ve uluslararası siyasetçi ve uzman katılacak.

Duhok Kürdistan Amerikan Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu’nun ilki 2019 yılında gerçekleştirilmişti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafil Talabani, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Politbüro Üyesi Hoşyar Zebari ve daha birçok önde gelen isimler Kürdistan Bölgesi’nden foruma katılacak.

Irak’tan ise Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanı Kasım Araci ve eski Irak Başbakanı Yardımcısı Baha Araci gibi farklı düzey ve uzmanlıklardan çok sayıda ileri gelen isimler katılacak.

Foruma katılacak olan en önemli uluslararası isimler arasında eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eski İngiltere Hazine Bakanı Nadhim Zahawi, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert, eski Türkiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker yer alacak.