Ali Tatar: Duhok dünya yetkililerinin buluşma noktası oldu

Ali Tatar-MEPS2023
Ali Tatar-MEPS2023

HABER MERKEZİ 

Duhok Valisi Ali Tatar, MEPS2023'ün çok hassas bir dönemde gerçekleştirildiğini belirterek, “Duhok her yıl dünyanın dört bir yanından politikacıların ve yetkililerin bir araya geldiği merkez haline geliyor." dedi.

Duhok Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu’nda (MEPS 2023) konuşan Ali Tatar, “Duhok her yıl dünyanın dört bir yanından politikacıların ve yetkililerin bir araya geldiği merkez haline geliyor.” ifadesini kullandı.

MEPS2023’ün Orta Doğu’nun çok büyük bir savaşla karşı karşıya olduğu hassas bir dönemde gerçekleştirildiğini aktaran Ali Tatar, forumda düzenlenen panellerde genel olarak Gazze’deki savaşın dünya ve Orta Doğu üzerindeki etkisinin ele alındığını bildirdi.

“Ukrayna ve Rusya'daki savaş göz ardı edildi, tüm dünyanın dikkati artık Orta Doğu'ya çevrildi.” diyen Ali Tatar, Konferansta Irak'ın nasıl Iraklı gibi düşünebileceği ve en yüksek çıkarlarını nasıl dikkate alabileceği tartışılacak; Daha sonra Orta Doğu'da barış ve güvenliğin tesis edilmesi için çalışalım.” diye konuştu.