Boris Johnson MEPS2023'te: İngiltere, Kürdistan Bölgesi'ni desteklemeye devam edecek

HABER MERKEZİ 

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne desteğini yineleyerek, Peşmerge Güçlerinin sadece Kürdistan Bölgesi’ni değil, İngiltere'dekileri de koruduğunu söyledi.

Duhok Amerikan Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu’na (MEPS 2023) katılan Boris Johnson, burada açıklamalarda bulundu.

“Yeniden Kürdistan'da olmaktan mutluyum.” sözleri ile Kürdistan Bölgesi’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Johnson, DAİŞ’le mücadele döneminde sağlayacakları desteği ele almak için Belediye Başkanı olarak Kürdistan Bölgesi’ne ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlattı.

“Sizin savaşınız bizim savaşımızdı. Peşmerge’nin savaşı İngiltere'de bizi de korumak içindi.” diyen Johnson, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin 9’uncu kabinesinin çalışmalarına övgüde bulundu.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yetkililerin söz konusu forumda yan yana oturduğunu görmekten mutluluk duyduğunu kaydeden Boris Johnson, Nadhim Zahawi’yi forumda görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Jonhson, “Bu bölge diğer bölgelerden farklı, Orta Doğu'nun tamamında diyebilirim, Kürdistan Bölgesi'nde de elimizden geleni yapmamızı istiyorum. Yaklaşık 200 İngiliz şirketi şu anda Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet gösteriyor ve şirketlerden biri Halepçe’den İngiltere'ye 20 ton nar ulaştırdı, narlar çok iyiydi.” dedi.

Boris Johnson, Erbil ile Londra arasında doğrudan uçuşların başlamasını umut ettiğini de dile getirdi.