MEPS2023 bugün de devam edecek

HABER MERKEZİ 

Duhok’ta bu yıl dördüncüsü düzenlenen Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu (MEPS 2023) bugün saat 9.00 itibariyle siyasi şahsiyetlerin katılımıyla devam edecek.

MEPS'in bugünkü programı, Duhok'taki Amerikan Üniversitesi Rektörü Dr. Randall Rhodes’un gerçekleştireceği konuşma ile başlayacak.

Azim Koalisyonu Başkanı Hamis Hancer’in Irak’ın içerisinde bulunduğu duruma ilişkin sunacağı panel ile devam edecek olan forumda, Irak Keldani Katolik Kilisesi Patriği Louis Sako, Kürdistan Bölgesi ile Irak'ta bir arada yaşama konulu bir konuşma gerçekleştirecek.

Bugün de devam eden 4. Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu'ndaki panellere yerli ve yabancı çok sayıda siyasetçi katılacak.

4. Orta Doğu Barış ve Güvenlik Forumu, dün Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani’nin yanı sıra 80 ülkeden 300'ün üzerinde lider, siyasetçi, akademisyen ile ekonomi ve güvenlik alanında uzmanın katılımıyla Duhok'ta düzenlendi.

Kürdistan Amerikan Üniversitesi tarafından Duhok'ta düzenlenen MEPS Forumu, üst üste dörd yıldır, bölgesel ve uluslararası liderler ile politikacıların Orta Doğu sorunlarını tartışıp çözüm önerilerinde bulunduğu bir platform haline geldi.

Forumun medya sponsorluğunu alan Kurdistan24, forum kapsamındaki panel ve oturumları kanalında, web sitesinde ve tüm sosyal medya platformlarında takipçileri için yayınlıyor.