Yurt dışına ihracatın başlamasıyla çiftçiler mahsullerine daha çok özen gösteriyor

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinin çiftçilerin ürünlerini tanıtmak ve ürünleri yurt dışına ihraç etmek amacıyla attığı adımlar, çiftçilerin farklı türde ürünler ekmesine yol açtı.

Şarezur bölgesinde çiftçi olan Xasraw Jaff, K24’e yaptığı açıklamada, “Hükümetin çiftçilerin ürünlerini ihraç etmeye başlaması gurur kaynağıdır. Yurt dışına ihraç edilen ürünler yoğun talep görüyor. Biz de hükümetin önemli çabalarına istinaden, yetiştirdiğimiz ürünlerin yurt dışında talep gören çeşitlerden olmasına özen gösteriyoruz.” dedi.

Xasraw Jaff, ihracat sürecinin başlamasının ardından çiftçilerin mahsullerinin en iyi olması için yarışa girdiğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti 9. Kabinesinin, hedefleri doğrultusunda, yerli ürünlerin ihracatına başlaması, çiftçilerin mahsullerinin en iyi olması için daha fazla çaba göstermesine neden oldu.

Tarım ve Su Kaynakları Bakanlığı Sözcüsü Hiwa Ali, K24’e yaptığı açıklamada, “Son birkaç yılda özellikle Kürdistan Bölgesi 9’uncu Kabinesinde gerekli bütçeye sahip olmasak da güzel ve çok önemli adımlara imza atıldı.” ifadesini kullandı.

Sözcü Ali, “Şu ana kadar 8 bin ton patates, 3 bin tonun üzerinde nar, yüzlerce ton pirinç, iyi ambalajlarda bal ve Berwari Bala bölgesinden elma ihraç edildi.” diye konuştu.