CENTCOM'dan Ayn el-Esed saldırısına ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ 

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran destekli Irak silahlı grupların Anbar vilayetinde bulunan, ABD askerlerinin konuşlandığı Ayn el-Esed askeri üssüne düzenlenen füzeli saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Irak’ın batısında bulunan Anbar’daki ABD’nin öncülüğünü yaptığı Uluslararası Koalisyon askerlerinin konuşlu olduğu Ayn el-Esed Askeri Hava Üssüne dün 20 füzeyle saldırı düzenlenmişti.

Füzelerin sesi nedeniyle çok sayıda ABD çalışanının "travmatik beyin yaralanması" değerlendirmesinden geçirildiği ve bir Irak askerinin yaralandığı belirtildi.

Üssün hava savunma sisteminin füzelerin çoğunu düşürdüğü kaydedilen açıklamada, birçok füzenin üsse isabet ettiği ve oluşan hasarın boyutunun değerlendirildiği aktarıldı.

Irak İslami Direniş’in üstlendiği saldırıların ardından Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı Yahya Resul, Ayn el-Esed'deki Cezire Operasyon Komutanı 7. Tümeni'ne bağlı 29. Tugay karargahına çok sayıda füze isabet ettiğini ifade ederken, bir Irak askerinin yaralandığı ve 29. Tugay karargahın hasar gördüğü bilgisini paylaştı.