Mike Johnson: Biden, İran'ı yatıştırma politikasının başarısız olduğunu anlıyor

HABER MERKEZİ 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, İran'ı yatıştırma stratejisinin tüm dünya için yıkıcı olduğunu kabul etmesi gerektiğini belirtti.

Mike Johnson, ABD ordusunun Başkan Joe Biden’ın talimatıyla Irak ve Suriye’de bazı noktaları hedef almasının ardından açıklamada bulundu.

Biden yönetiminin, İran'ı yatıştırma stratejisinin uluslararası toplum ve bölgesel istikrar açısından yıkıcı olduğunu erkenden fark etmesi gerektiğine değinen Johnson, “Amerikalılara zarar vermek veya müttefiklerimizi tehdit etmek isteyenlere karşı durmalıyız; dolayısıyla Joe Biden'ın uyanma zamanı geldi çünkü, İran'ı yatıştırma politikasının başarısız olduğunu anlıyor.” diye konuştu.

Ekim 2023'ten bu yana Orta Doğu'da ABD kuvvetlerine 150'den fazla saldırı düzenlendiğine işaret eden Mike Johnson, ABD’nin kuvvetlerine yönelik saldırıya anında, açık ve kararlı bir şekilde karşılık vermesi gerektiğine işaret etti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, daha önce ülkesinin saldırılara tepkisinin çok düzeyli ve uzun vadeli olabileceği açıklamasını yapmıştı.

ABD ordusuna ait savaş uçakları, Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve İran destekli Şii milis güçlerine ait 85’ten fazla hedefi, bugün 125 hassas füzeyle vurdu.