Irak, ABD saldırısında yaşanan can kaybını açıkladı

HABER MERKEZİ 

Irak Hükümeti, ABD’nin bugün Anbar’da İran yanlısı silahlı gruplara ait noktaları vurması konusunda bilgilendirildiği iddialarını reddederek, saldırıda 16 kişinin öldürüldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Awadi, ABD saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, Irak'taki "Qaim ve Akashat" adlı iki bölgeyi ve bir dizi sivil yerleşim yerini hedef alarak "Irak'ın egemenliğine yönelik yeni bir ihlal" gerçekleştirdiğini belirtti.

ABD'nin hava saldırılarında 16 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığını aktaran Awadi, söz konusu saldırıların sivillerin ev ve konutlarında ağır hasara yol açtığını kaydetti.

ABD’li yetkililerin, Irak Hükümetinin saldırı konusunda önceden bilgilendirildiği yönündeki iddiaları yalanlayan Sözcü Awadi, “ABD'li yetkililerin açıklamaları uluslararası kamuoyunu yanıltmayı ve bu suçun hukuki sorumluluğunu reddetmeyi amaçlıyor” değerlendirmesinde bulundu.

DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerinin misyonundan saptığını vurgulayan Awadi, “Koalisyon güçlerinin varlığı Irak'ın güvenliği ve istikrarına yönelik bir tehdit olurken, Irak'ın bölgesel ve uluslararası çatışmalara müdahil olması için bir bahane haline geldi.” dedi.

ABD’nin söz konusu saldırılarının Irak’ın güvenlik ve istikrarını tehdit ettiğine işaret eden Basim Awadi, “Irak, topraklarının uluslararası çatışmaların çözümleneceği ve rakip ülkelerin gücünün sergileneceği bir alan haline gelmesini reddediyor.” diye konuştu.

ABD ordusuna ait B1 uzun menzilli stratejik bombardıman uçakları, Irak ve Suriye’de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ve İran destekli Şii milis güçlerine ait 85 noktayı, 125 hassas füzeyle hedef almıştı.