BM: Kürdistan Parlamento seçim sürecinin daha fazla engelle karşılaşmamasını umuyoruz

HABER MERKEZİ 

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilci Yardımcısı Claudio Cordon, Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerinin gerçekleştirilme sürecinde daha fazla engelle karşılaşılmamasını umut ettiklerini söyledi.

Claudio Cordon, Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerin düzenleneceği tarihin belirlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirttiği bir açıklamada bulundu.

“Seçimlerin 10 Haziran 2024’te gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı, sürecin daha fazla engelle karşılaşmamasını umuyoruz.” diyen Claudio Cordon, BM’nin talep edildiği takdirde destek sağlamaya devam etmeye hazır olduğunu ifade etti.

ABD, İngiltere, Fransa, İtalya ve Hollanda Kürdistan Bölgesi Parlamento seçimlerinin yapılacağı tarihin belirlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı, Neçirvan Barzani'nin Kürdistan Parlamento seçimlerinin 10 Haziran 2024’te yapılması yönündeki kararnameyi imzaladığını duyurdu.

Açıklamada, "2005 tarihli 1 sayılı Kürdistan Bölgesi Başkanlık Kanunu'nun 10'uncu maddesinin ikinci fıkrası gereğince Neçirvan Barzani, parlamento seçimlerinin 10 Haziran 2024 tarihinde yapılmasına karar verdi.” denildi.

Kararnamenin bugün itibariyle yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada, "İlgili taraflar, bu kararnamenin uygulanması için Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu ile iş birliği ve gerekli çalışmaları yapmakla yükümlü olacak." ifadeleri kullanıldı.