Mesrur Barzani: Millet olarak hep birlikte tüm engellerin üstesinden gelebiliriz

HABER MERKEZİ 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, “Direnişiniz için teşekkür ederiz sevgili Kürdistanlılar.” açıklamasında bulundu.

Başbakan Mesrur Barzani, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün Erbil’de bir camide iftar programına katıldığı anlara ilişkin bir videoya yer verdi.

Zorluklara karşı gösterdikleri sabır için Kürdistan halkına şükranlarını sunan Başbakan Barzani, “Direnişiniz için teşekkür ederiz sevgili Kürdistanlılar.” dedi.

Mesrur Barzani, “Biz bir millet olarak hep birlikte, karşılaştığımız tüm engellerin ve zorlukların üstesinden gelebiliriz.” ifadesini kullandı.

Paylaşımında Başbakan Barzani, “Allah’ın dualar, oruçları ve ibadetleri kabul etmesi” temennisinde bulundu.

Başbakan Barzani programda yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi halkının anayasal haklarının savunulması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken, taraflara parti ve kişisel çıkarlarından vazgeçme çağrısında bulundu.

Yarın gerçekleştirilmesi planlanan Bakanlar Kurulu olağan toplantısına işaret eden Başbakan Barzani, “Yarın Bakanlar Kurulu toplantısında, Kürdistan Bölgesi halkının çıkarına bir karar verilecek.” dedi.

Başbakan Barzani, “Uzun süredir Kürdistan Bölgesi’nin yapısını yıkma ya da zayıflatma girişimleri yapılıyor. Komplo çeşitli şekillerde hayata geçirilmiş ve ne yazık ki bazı düşman görüşler Kürdistan Bölgesi'ne bu şekilde muamele etmeyi başarmıştır. Daha da kötüsü bu şovenist görüş içeride de destekleniyor.” açıklamasında bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nin şehitlerin kanı ve halkın mücadelesi ile oluşturulduğunu belirten Başbakan Barzani, “Haklarımızı ve görevlerimizi tanımlayan bir anayasamız var ve görevlerimizi yerine getirmekten çekinmedik. Ancak haklarımız ihlal edildi, sağlanmadı, anayasada yazılanlar çiğnenmeye çalışıldı.” diye konuştu.

Irak’ın zengin bir ülke olduğunu ancak gelirler ve varlıklarının iyi yönetilmediğine işaret eden Başbakan Barzani, “Irak, Orta Doğu'nun en gelişmiş ülkelerinden biri haline gelebilirdi ve eğer çalışırsak, birbirimizi kabul edip saygı duymaya devam edersek, bu şimdi de yapılabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Amacımız Irak'taki tüm kardeşlerimizle barış içinde yaşamak ve tüm toplumların haklarına saygılı olmaktır.” açıklamasında bulunan Başbakan Barzani, “Kürdistan halkının hiçbir anayasal haklarından vazgeçmeyeceğiz ve halkın sorunlarının nasıl çözüleceğini hep birlikte düşünmeliyiz ki bizim sorunumuz sadece maaşlar değil, kimlik ve toprak sorunlarımız da var. Sonuçta zafer hakkın ve bizimdir.” dedi.