سالیوان: محدود کردن برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی برای دولت آمریکا «اولویت بالایی» دارد

امیر عبداللهیان: لغو "کامل" تحریم‌ها برای ایران اهمیت دارد نه صرف بازگشت کشورهای دیگر به برجام
مذاکرات احیای برجام در وین/ آرشیو
مذاکرات احیای برجام در وین/ آرشیو

اربیل (کوردستان ۲۴)- جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که محدود کردن برنامه‌ی  هسته‌ای جمهوری اسلامی «اولویت بالایی» برای دولت ایالات متحده دارد.

به گزارش صدای آمریکا، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز سه‌شنبه ٤ آنان ماه، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت، بخشی از دلیلی که آقای بایدن می‌خواهد از فرصت هماهنگی نزدیک با شرکای اروپایی، به ویژه تروئیکای اروپایی که بخشی از مذاکرات [هسته‌ای با ایران] هستند، استفاده کند این است که آمریکا قصد دارد پس از چهار سال اختلاف [با اروپا] بر سر سیاست‌های مربوط با ایران که در دولت پیشین آمریکا رواج داشت، با شرکای اروپایی خود یک «جبهه متحد» در مورد ایران تشکیل دهد.

بریتانیا، فرانسه، و آلمان، که به تروئیکای اروپایی مشهور هستند، مهم‌ترین شرکای آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران هستند.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: «و ما، همانند چند ماه گذشته این پیام روشن را برای ایران خواهیم فرستاد که این دریچه [دیپلماسی] برای همیشه باز نخواهد ماند و ما باید شاهد بازگشت به دیپلماسی و پیشرفت [در گفت‌وگوهای] دور میز دیپلماتیک باشیم.»

سالیوان تصریح کرد، آمریکا «همه‌ی گزینه‌های دیگر را حفظ می‌کند تا بتواند به نحو مقتضی در برابر این برنامه [هسته‌ای ایران] از آنها استفاده کند.»

به گفته‌ی مشاور امنیت ملی کاخ سفید، بازگشت به مذاکرات وین، که از ماه ژوئن متوقف شده است، و محدود کردن برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی برای دولت آمریکا «اولویت بالایی» دارد.

سالیوان گفت، آمریکا پیشرفت در برنامه‌ی هسته‌ای ایران را از نزدیک زیر نظر دارد. وی افزود: «ما نسبت به گام‌هایی که آنها [جمهوری اسلامی] از زمان ترک برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برداشته‌اند، نگران و مراقب هستیم.»

از سوی ایران حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه‌ی جمهوری اسلامی ایران، در نشست خبری دومین نشست وزیران امور خارجه‌ی کشورهای همسایه‌ی  افغانستان به‌علاوه روسیه گفت: مذاکرات هسته‌ای "از دو هفته پیش در تهران" بین علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر خارجه و انریکه مورا، نماینده‌ی اتحادیه‌ی اروپا در مذاکرات ایران با شش قدرت جهانی آغاز شده است.

وزیر خارجه ایران گفت: "ما نمی‌خواهیم از نقطه بن‌بست وارد مذاکرات وین شویم و فرمتی که در مذاکرات وین شکل‌گرفته را قبول داریم" اما تأکید کرد که لغو "کامل" تحریم‌ها برای ایران اهمیت دارد نه صرف بازگشت کشورهای دیگر به برجام.