Mesrur Barzani ile Antony Blinken görüşmesinin detayları belli oldu

HABER MERKEZİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD'nin Kürdistan Bölgesi ile uzun süredir devam eden, ortak değerlere ve ortak çıkarlara dayanan bir ortaklığının olduğunu söyledi.

Bakan Blinken, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani ve beraberindeki heyetle yaptığı görüşmede açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Kürdistan Bölgesi ile ortaklığını sürdürme konusunda kararlı olduğunu belirten Blinken, bu ortaklığın ortak değerlere, çıkarlara, fedakarlığa ve ortak tarihe dayandığını kaydetti.

"Kürdistan Bölgesi'ne desteğimiz devam edecek." diyen Blinken, "Bölgedeki gelişmelerle ilgili Kürdistan Bölgesi ile omuz omuza çalışıyoruz. Bu aşama zorluklardan ve problemlerden arınmış değildir. ABD'nin Kürdistan Bölgesi'nde başarılı olması ve Kürt halkının birlik içinde olması ABD için önemlidir." ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nin Orta Doğu'da benzeri olmayan bir bölge olduğunu dile getiren Blinken, ABD'nin Kürdistan bölgesi ile ortaklığı takdir ettiğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi’nin bölgede istikrarın vesilesi olduğunu vurgulayan Bakan Blinken, ABD ve Kürdistan Bölgesi'nin omuz omuza çalışarak, zor durumları birlikte aştığını söyledi.

Başbakan Mesrur ​​Barzani ise resmi davetten dolayı ABD Dışişleri Bakanı Blinken'na teşekkür ederek Washington ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi'nin birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu kaydeden Mesrur Barzani, bu konuları ABD'li yetkililerle yapacakları toplantıda ele almayı planladıklarını söyledi.

Zor günleri birlikte atlattıklarını anımsatan Barzani, ABD'nin desteğinden dolayı şükranlarını dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Washington’daki temasları çerçevesinde bu akşam Erbil saatiyle 19.00’da, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Başbakan Barzani’ye, Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi ve çok sayıda yetkili eşlik etti.