DAİŞ’in esir alıp 500 dolara sattığı Ezidi çocuk 2 yıl sonra ailesine teslim edildi

4 yaşında esir alındıktan sonra kendisini satın alan aile tarafından iki yıl sonra amcasına teslim edilen küçük Eymen, hem sevinçli hem hüzünlü; çünkü kendisiyle birlikte esir alınan ailesinden hala haber yok.
kurdistan24.net

 

Kürdistan24 / HABER MERKEZİ
Terör örgütü DAİŞ’in Musul ve Şengal’i işgali sırasında esir aldığı binlerce Ezidi’den biri olan 6 yaşındaki Eymen, iki yıl aradan sonra kendisini DAİŞ’ten satın alan Arap aile tarafından amcasına teslim edildi. Ama Eymen buruk bir sevinç yaşıyor zira anne ve babasının akıbeti hala bilinmiyor.
2014’te DAİŞ’in önce Musul ardından Şengal’i işgal etmesi ardından Musul’a bağlı köylerinde anne ve babasıyla esir alınan küçük Eymen, kendisini DAİŞ’ten 500 dolar karşılığında satın alan çocuk sahibi olamayan Telaferli bir Arap aile tarafından, amcasına teslim edildi. Amcası ve diğer akrabalarına kavuşan Eymen acı ve mutluluğu bir arada yayıyor; zira kendisiyle birlikte esir alınan anne ve babasının akıbetleri hala bilinmiyor.
Esir alındığında 4 yaşında olan Eymen’i DAİŞ’ten satın alan Arap aile, çocukları olmadığı için Eymen’i satın aldıklarını ama Eymen’in aile hasretine dayanamayıp onu ailesine teslim etmeye karar verdiklerini söylüyor.
Reuters’in haberine göre, Eymen’in 4 yaşına kadar yaşadığı köylerinin DAİŞ’ten kurtarılması ardından Arap ailenin bu köye gelerek güvenlik birimlerine ailesinin bulunması için müracaatta bulunduğu ve amcasının köyde olduğunun tespit edilmesi ardından amcasına teslim edildiği bildiriliyor.
6 yaşına girmiş Eymen, şimdi amcası ve diğer akrabalarına kavuştuğu için mutlu olsa da, mutluluğunu yarım bırakan bir gerçekle yüz yüze kalmış. Kendisiyle birlikte esir alınan anne ve babasının akıbetinin bilinmemesi Eymen’i derinden üzmüş. Eymen, başından geçen trajedilerin yanında şimdi anne ve babası hakkında gelebilecek mutlu bir haberin yolunu gözlüyor.