Reber Mizuri: Başbakan ​​Barzani'nin COP28'e katılması, Kürdistan Bölgesi'nin konumunu olumlu yönde etkileyecek

HABER MERKEZİ

Çevre ve iklim uzmanı Reber Mizuri, Başkan Neçirvan Barzani ile Başbakan Mesrur Barzani’nin Dünya İklim Zirvesi’ne (COP28) katılmasının Kürdistan Bölgesi'nin konumunu olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Çevre ve iklim uzmanı Mizuri Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, COP28’in, 2015 yılından bu yana politik bir boyut kazanarak, çevresel ve politik konuların bir arada ve aynı düzeyde tartışıldığı bir platform haline geldiğini belirtti.

Mizuri, Kürdistan Bölgesi'nin COP28’e katılmasına dair, bunun Kürdistan Bölgesi'nin konumunu olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

Irak’ın çevre ve iklim değişikliğinden en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu belirten çevre ve iklim uzmanı Mizuri, “Birkaç küçük projeyle durum kontrol edilmeyecek, dolayısıyla herkesin stratejik ve kolektif olarak çalışması gerekiyor.” dedi.

Dubai’de düzenlenen Dünya İklim Zirvesi’nin (COP28) açılış törenine katılan Mesrur Barzani,  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından karşılanmıştı.

Başbakan Barzani’nin, dünya liderleriyle bir araya gelerek iklim değişikliğinin Kürdistan Bölgesi, Irak ve diğer ülkeler üzerindeki olumsuz etkilerini görüşmesi planlanıyor.