Barzani Yardım Vakfı 200 çalışanıyla Duhok'taki sel mağdurlarına yardım sağladı

HABER MERKEZİ 

Barzani Yardım Vakfı, Duhok'ta yaşanan sel felaketinde ilk adım olarak insanları güvenli bir yere taşımalarının ardından bazı temel malzemeleri de mağdurlara teslim ettiklerini belirtti.

Barzani Vakfı Duhok İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı ve bu ofisin Program Daire Başkanı Salah Hasan, Kurdistan24’e yaptığı açıklamada, Barzani Yardım Vakfının her zaman halkına hizmet etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Duhok’ta yaşanan selde ilk hedeflerinin mağdurları güvenli bölgelere taşımak olduğunu söyleyen Hasan, selzedeleri güvenli bölgelere taşıdıktan sonra bazı temel malzemeleri mağdurlara ulaştırdıklarını kaydetti.

Salah Hasan, “200 çalışanımız ve çok sayıda gönüllümüz aracılığıyla mağdurlara yardım sağladık. Selden etkilenen yerleri de temizledik.” dedi.

Duhok Valisi Ali Tatar, daha önce yaptığı açıklamada, selzedelere tazminat ödenmesi sürecinin devam ettiğini ve şu ana kadar 352 ev sahibinin tazmin edildiğini belitmişti.

Kürdistan Bölgesi genelinde, 19 Mart 2024 Salı sabahı, etkili olan sağanak yağış dalgasının etkisi özellikle Duhok ve Zaho illerinde görülmüştü. Yağışlar kentin birçok mahallesinde su baskınlarına neden olurken, çok sayıda eve su girdi, birçok araç suya kapılmıştı.

Sel felaketinde, 3 kişinin de hayatını kaybettiği açıklanmıştı.